borstkanker moeder kreeg een verwoestende diagnose na ‘vlees viel uit een gat in de borst’

een jonge moeder die een knobbel op haar borst vond, zegt dat haar verteld werd dat het gewoon een abces was, om later een verwoestende kankerdiagnose te krijgen.Kirstie Galbraith vecht tegen borstkanker in de derde fase, die nu is uitgezaaid naar haar lymfeklieren en haar in ongelooflijke pijn heeft achtergelaten.

de 25-jarige zei dat ze een operatie had ondergaan om het “abces” te verwijderen, maar binnen enkele weken verscheen er een gat en begon het te lekken.De radeloze Kirstie uit Glasgow vertelde aan de Daily Record “flesh then begon falling out of my breast” – en ze kreeg antibiotica en werd naar huis gestuurd.

0_Kirstie-Galbraith.jpg
Kirstie zegt dat haar kanker werd gediagnosticeerd nadat er een gat in haar borst verscheen (afbeelding: UGC MSN)

maar later kwam ze erachter dat ze kanker had en dat ze nu chemotherapie krijgt die haar onvruchtbaar kan maken.Ze zei dat ze zoveel pijn had dat ze haar dochtertje Harley nauwelijks kon vasthouden.

maar nog pijnlijker is de angst dat ze nooit in staat zal zijn om haar een broer of zus te geven.

het zou £5.000 gekost hebben om haar eieren te invriezen voor de behandeling – geld dat ze niet heeft.

Kirstie zei: “Als mijn kanker werd gedetecteerd toen ik voor het eerst bezorgdheid uitte, dan zou het niet zo ver gevorderd zijn.

” het is nu uitgezaaid naar mijn lymfeklieren en ik heb zoveel pijn gehad. Het heeft me de kans ontnomen om een goede moeder voor mijn baby te zijn.

0_Kirstie-Galbraith.jpg
Kirstie Vecht nu stadium drie borstkanker(afbeelding: UGC MSN)

“zelfs haar in mijn armen houden is een absolute kwelling.

” ik heb een mastectomie ondergaan om mijn rechterborst te verwijderen en de chemotherapie die ik krijg is zeer krachtig en kan mij onvruchtbaar maken.

” om nog erger te worden, Ik heb nu de kans om meer kinderen te krijgen in de toekomst ontzegd omdat de NHS weigeren om mijn eieren gratis te invriezen omdat ik al een kind heb.

” het zou £5.000 kosten, wat veel geld is als je te maken hebt met kanker en we hebben het gewoon niet. Ik voel me bedrogen uit mijn toekomst.”

Care assistant Kirstie zei dat ze voor het eerst een kleine knobbel op haar borst zag in November toen ze acht maanden zwanger was van Harley, nu negen maanden oud.

toen ze haar arts bezocht, zei ze dat het een abces was en dat ze zich geen zorgen moest maken.Ze zei dat hij werd doorverwezen naar het Stobhill ziekenhuis waar de knobbel werd verwijderd, maar de wond niet goed genas.

0_Kirstie-Galbraith.jpg
Kirstie met haar partner Steven Dott en dochter Harley (afbeelding: UGC MSN)

Kirstie zei: “ze zeiden dat het gewoon een abces was, dat ze het zouden verwijderen en dat alles in orde zou zijn.

” ik had een klein gaatje van de operatie en een paar weken later verscheen er nog een gaatje dat begon te lekken.

” het vlees begon toen uit mijn borst te vallen, maar ik kreeg net antibiotica en werd naar huis gestuurd.

” ik had extreme pijn en ongemak, vooral omdat mijn verband was veranderd.Gedurende de eerste drie maanden na Harley was ik dagelijks op reis naar mijn huisarts en heen en weer naar het ziekenhuis.”

naarmate de wond steeds erger werd, werd Kirstie opgenomen voor meer operaties, zei ze. Maar toen de wond weer begon te openen, begon ze het ergste te vrezen.Kirstie, die bij haar partner Steven Dott woont, zei: “de wond zou niet genezen en bleef barsten. Ik begon te denken dat het kanker kon zijn en na het vinden van een andere knobbel onder mijn rechterarm, ik vroeg om opnieuw te worden gecontroleerd. Ik wist diep van binnen dat er iets ernstig mis was, maar de dokter en verpleegkundige haalde het idee op en zei dat ik te jong was om kanker te hebben.

” ze vertelden me dat als het kanker was dat het zou verschijnen op een echografie en nooit enige aandacht besteed aan mijn verzoek voor een CT-scan.”Ze probeerden me gerust te stellen door te zeggen dat de wond er goed uitzag, ondanks dat de helft van het vlees van mijn borst eraf hing. Ze luisterden niet en voerden nooit de juiste controles uit.

0_Kirstie-Galbraith.jpg
Kirstie is verteld dat ze misschien niet in staat zijn om nog een kind te krijgen(afbeelding: UGC MSN)
Mirror-Only-Red-Mast-FINAL.jpg

“ik had een derde operatie en niets werkte. Ze probeerden zoveel verschillende soorten verband op de wond, maar na twee weken was het weer doordrenkt met bloed.

” het rook verschrikkelijk en het was zeer pijnlijk. Desondanks kreeg ik te horen dat alles in orde was en dat het op tijd zou genezen.”

het was pas toen Kirstie werd doorverwezen naar een plastisch chirurg voor reconstructieve chirurgie aan haar borst dat er iets ernstig mis was, beweert ze.

de chirurg ontdekte dat ze sepsis had in haar borstweefsel en regelde een spoedoperatie voor de volgende dag, zei ze.Kirstie voegde hieraan toe: “hij verwijderde een groot stuk vlees en een CT-scan toonde aan dat het stadium drie borstkanker was.

” zonder mijn geweldige plastisch chirurg zou ik niet weten waar ik zou zijn. Hij luisterde naar me en wist dat het veel ernstiger was dan een abces.

” Ik zal altijd dankbaar zijn, maar ik had in de eerste plaats goed onderzocht moeten worden op kanker.”

artsen verwijderden Kirstie ‘ s rechterborst, maar de kanker was al uitgezaaid naar haar lymfeklieren, zei ze.Net toen ze de verwoestende diagnose onder ogen kreeg, kreeg Kirstie te horen dat chemotherapie haar onvruchtbaar kon maken. Het nieuws heeft Kirstie en joiner Steven verwoest.

Emma Campbell bespreekt haar ervaringen met borstkanker

ze zei: “Ik ben stadium drie en graad drie en de kanker verspreid omdat het zo lang duurde om te worden gediagnosticeerd.

” ik wilde altijd meer kinderen en toen ik erachter kwam over de mogelijke schade aan mijn vruchtbaarheid was ik er kapot van. Er werd mij verteld dat als ik niet al een baby had, de NHS mijn eieren gratis zouden hebben ingevroren.

“omdat ik Harley heb ben ik geclassificeerd als al een gezin. Ik ben pas 25 maar het voelt alsof er een limiet is gesteld aan het aantal kinderen dat ik kan krijgen.

” mijn behandeling is nu begonnen, dus mijn kans is voorbij.

” het is veel om te gaan met 25 zijn, kanker bestrijden, een mastectomie ondergaan en geconfronteerd worden met de mogelijkheid om geen andere zoon of dochter te krijgen.”

kankerpatiënten kunnen in aanmerking komen voor vruchtbaarheidsbehoud als zij voldoen aan alle criteria van de Schotse regering en als de urgentie van de behandeling tijd biedt voor het oogsten van eieren, wat ten laatste twee weken in beslag neemt.Kirstie blijft vastbesloten om kanker te verslaan en hoopt dat het delen van haar verhaal vrouwen zal aanmoedigen om op klonten te controleren.

ze zei: “I’ m going to beat this and I ‘ m lucky to have so many amazing people supporting me.

“als je kanker hebt, kijk je anders naar het leven en ik blijf positief. Ik hoop alleen dat dit andere vrouwen laat controleren zichzelf en push voor een diagnose voordat het te laat is.”

NHS Greater Glasgow and Clyde zeiden: “We erkennen dat dit zeer verontrustend is voor deze moeder en haar familie.

” de behandeling die haar consultant aan de patiënt gaf, kwam echter overeen met haar klinische presentatie en echografie, die beide een borstabces vertoonden. De daaropvolgende echo ‘ s kwamen ook overeen met een borstabces.Er was geen duidelijk bewijs, zowel klinisch als radiologisch, van enige maligniteit totdat de resultaten van weefseltesten werden ontvangen.

” hoewel we geen formele klacht hebben gehad, zal het klinische team de zaak bespreken.”

borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in het Verenigd Koninkrijk en treft ongeveer één op de acht vrouwen tijdens hun leven.

de meeste vrouwen worden gediagnosticeerd als ze ouder zijn dan 50, maar jongere vrouwen kunnen de ziekte krijgen.

er is een goede kans op herstel als het wordt gedetecteerd in de vroege stadia, de NHS zegt.

het voegt toe: “om deze reden is het van vitaal belang dat vrouwen hun borsten regelmatig controleren op veranderingen en altijd door hun huisarts laten onderzoeken.”

in zeldzame gevallen kan bij mannen ook borstkanker worden vastgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.