Composition Exercise: Frame Within a Frame

Ik geef les aan een kids photography class (ages 11-15), en deze week begonnen we te praten over compositie. Ik heb geen specifiek type of niveau van de camera nodig, dus ik heb studenten die fotograferen met DSLR ‘ s, evenals studenten met eenvoudige point-&-shoot modellen. Door het brede scala aan camera ‘ s, maak ik deze les een beetje minder over het technische en een beetje meer over hoe ze de wereld om hen heen zien. Ik streef ernaar om ervoor te zorgen dat ze de elementen van de belichting begrijpen, de principes van verlichting, en alle andere aspecten van het vaartuig die in het spel komen wanneer ze op de knop drukken en een moment in de tijd vastleggen. Ongeacht merk en model, maar het enige wat ze allemaal delen is een zoeker – een frame om die momenten in de tijd te componeren en te rangschikken. De manier waarop elk van deze jonge fotografen de concepten begrijpt en toepast op hun eigen wereldbeeld is ongelooflijk verhelderend en leuk om naar te kijken.

in de les van deze week legde ik uit dat compositie de kijker door het frame leidt en de vraag beantwoordt: “wat probeer je te zeggen?”Zet een andere manier -” Dit is waarom ik stopte en nam deze foto.”Nu ze gewapend zijn met een andere set van fotografische grondbeginselen, geef ik ze een week of twee om comfortabel te zijn met het fotograferen van hetzelfde onderwerp op verschillende manieren voordat ik ze een van mijn favoriete opdrachten van het semester geef– “een Frame binnen een Frame.”

als het frame je venster op de wereld is, is compositie waar je het richt. De fwaf oefening duwt ze in principe om grenzen binnen grenzen te vinden. Aan de ene kant, dat klinkt vrij beperkend, en ik veronderstel dat het kan zijn. De keerzijde, echter, is dat het duwen van hen om te componeren binnen bepaalde grenzen nu zal helpen ontketenen enorme golven van creativiteit later. Ik vertel ze elke kans die ik krijg dat de regels van de fotografie werden gemaakt om te worden gebroken, maar eerst moeten ze weten wat ze zijn. Over regels gesproken, de fwaf challenge heeft er maar één– geen echte frames. Dat klopt – geen poseren van uw onderwerp in het midden van een graanveld, langs de spoorbanen, of een andere overdreven cliche instelling, terwijl het houden van een grote lege frame voor hen. Ik probeer, waar mogelijk, de opdrachten die ik mijn studenten geef op te nemen, en zo ongeveer alle beelden in dit artikel maakten deel uit van Frame Within a Frame oefeningen.

een van mijn favoriete fwaf-opnamen was een van die gelukkige ongelukken waarbij je niet eens beseft wat je hebt totdat het van de camera af is en op een groter scherm. Ik wist dat mama lion behoorlijk close was geweest, een waakzaam oog hield op een van haar groeiende welpen, maar het was pas tot ik de beelden had gedownload dat ik me realiseerde dat ik haar oplettende blik perfect had gevangen tussen Junior ‘ s twee voorpoten.

zie je waar ik heen wil? Er zijn geen letterlijke frames beschadigd bij het maken van deze foto ‘ s. Alles wat extra grenzen binnen de beelden creëert, creëert effectief een extra frame, dat vervolgens de aandacht van de kijker veel preciezer stuurt waar u wilt dat het gaat.

deze volgende afbeelding is een goed voorbeeld, niet alleen van een frame binnen een frame, maar van herhaling als een interessant compositorisch element. Een strakkere oogst van de kunstenaar op het werk zou wel goed zijn geweest, denk ik. We zouden bepaalde veronderstellingen kunnen maken over wat er niet op de foto staat, namelijk het onderwerp van haar stuk. Door het in mijn achtergrond op te nemen, creëerde ik echter niet alleen het extra frame, maar leid ik de kijker ook van rechts naar links door het beeld, waarbij ik de kunstenaar, haar doek en haar inspiratie opnam.

zodra je in de gewoonte van het zoeken naar deze extra frames je begint te merken op allerlei plaatsen. Deze boxers zijn bijvoorbeeld perfect omlijst in de touwen van de ring. Als compositorisch hulpmiddel stuurt het toegevoegde frame niet alleen de aandacht van de kijker, maar helpt het ook om afleidende of niet-essentiële elementen van de foto te minimaliseren.

uiteraard is het frame binnen een frame veel interpretatiever dan letterlijk. Deuren, ramen en spiegels– elementen met duidelijk gedefinieerde lijnen– kunnen geweldige effecten creëren, maar ik zie graag wat mijn studenten met de opdracht doen als ze comfortabel genoeg zijn om het voor de hand liggende te negeren en voor iets veel meer organisch te gaan.

een van mijn favoriete foto citaten komt van National Geographic fotograaf Jim Richardson, die zegt: “als je een betere fotograaf wilt zijn, sta dan voor interessantere dingen.”Een van de dingen die me fascineert over compositie en oefeningen als deze is hoe we onszelf dwingen om niet alleen voor interessantere dingen te staan, maar ook interessantere dingen op een interessantere manier te fotograferen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.