Four Onmeasurebles-practice / Unfettered Mind

Klik hier voor een pdf-versie van deze meditatie die u kunt downloaden en afdrukken. Cliquez ici pour une version française.Gelijkmoedigheid kan ik vrij zijn van voorkeur en vooroordeel.
Mag ik de dingen precies weten zoals ze zijn.
Mag ik de wereld ervaren door mij te kennen zoals ik ben.
mag ik alles zien wat zich voordoet.Liefdevolle vriendelijkheid kan ik gelukkig zijn, goed, en in vrede.
Mag Ik open staan voor dingen zoals ze zijn.
Mag ik de wereld die zich voor mij opent ervaren zoals ik ben.
mag ik alles verwelkomen wat zich voordoet.Mededogen kan ik vrij zijn van lijden, schade en verstoring.
Mag ik de dingen accepteren zoals ze zijn.
Mag ik ervaren dat de wereld mij accepteert zoals ik ben.
Mag Ik dienen wat zich voordoet.JoyMay ik geniet van de activiteiten van het leven zelf.
Mag ik van de dingen genieten zoals ze zijn.
Mag ik ervaren dat de wereld vreugde neemt in alles wat ik doe.
Mag Ik weten wat ik moet doen, wat er ook gebeurt.

Meditatierichtlijnen

Verdeel uw meditatieperiode in drie secties. De eerste sectie moet 15-20 minuten zijn, in principe de tijd die het lichaam, de geest en het hart nemen om zich te vestigen van de activiteiten van het dagelijks leven. Rust in de ervaring van de ademhaling of gebruik andere methoden om dingen te laten settelen. In het tweede deel, het belangrijkste deel van de meditatiesessie, zeggen de regels van het vers langzaam, één voor één. Ervaar met elke regel welke reacties Er ontstaan. Hoe reageert je lichaam op de lijn? Welke emoties ontstaan? En welke verhalen beginnen te lopen? Probeer niet om de reacties te veranderen: gewoon open voor de ervaring van hen. Als je alle vier de regels hebt gezegd, rust dan een paar minuten, ervaar wat er opkomt, of, als er niets opkomt, rust dan gewoon. Zeg dan elke regel van het vers opnieuw, langzaam, zoals voorheen. Herhaal dit proces voor het grootste deel van de meditatiesessie. Ongeveer 10 minuten voor het einde van de sessie, laat de verzen gaan, en gewoon rusten. Val niet in afleiding, probeer je ervaring niet te beheersen en werk nergens aan. Als je moet, rust in de ervaring van de ademhaling. Deze verzen zijn geen aspiraties of aforismen. Elke lijn zal je in contact brengen met de delen van je die open of gesloten zijn voor het specifieke onmeetbare. Terwijl je de reacties in aandacht ervaart, wordt de energie in de reacties geleidelijk getransformeerd in het onmetelijke. Probeer de voortgang niet in kaart te brengen, omdat het proces niet lineair is. Als je het onmeetbare in je consequent in je praktijk kunt voelen en je merkt dat het overdag op natuurlijke wijze ontstaat, begin dan het onmeetbare uit te breiden naar anderen. Begin de uitbreiding door het veranderen van elke regel van het vers naar “moge al die dicht bij mij…” kunt u zeer verschillende soorten reacties ontstaan met deze verandering te vinden. Maak je niet te druk om te bepalen wie je dierbaar is. We voelen ons allemaal dichter bij sommige mensen dan anderen. Wanneer je deze stap hebt gestabiliseerd, breid dan de focus uit naar “moge al diegenen die lijden…” doorgaan met de uitbreiding naar mensen in de wereld voor wie je geen sterke gevoelens hebt, en, uiteindelijk, naar mensen die je niet leuk vindt of weinig respect voor hebt. Verander de formulering van de verzen dienovereenkomstig. Uiteindelijk cultiveren jullie het onmeetbare voor alle wezens, “mogen alle wezens …” met ieder onmeetbaar minstens een maand werken zodat jullie er een duidelijke ervaring van hebben, tenminste met betrekking tot jullie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.