hoe formule voeden schuld mijn geestelijke gezondheid beïnvloedde

delen is zorgzaam!

231haar
  • Pin166
  • Share65
  • Tweet
  • Mix
  • LinkedIn
  • Pocket

een nieuwe ouder zijn opent een hoop nieuwe kwetsbaarheden waar je geestelijke gezondheid betreft en helaas voor mij, formule voeden schuld toevallig mijn zwakke plek.

gedurende mijn hele zwangerschap was ik er stellig van overtuigd dat ik borstvoeding zou geven. De boeken, De Mummie blogs, de ‘Breast is Best’ campagne vertelden me allemaal dat het het juiste was om te doen.Jarenlang dacht ik dat ik nooit een kind zou krijgen, met PCOS, endometriose en een miskraam. Ik wist niet zeker of het ooit op de kaarten zou staan voor mij.

dus waarom zou ik geen borstvoeding geven nadat ik de verbazingwekkende gave van twee baby ‘ s heb gekregen?!

ik wilde gewoon wat het beste was voor hen en het leek alsof borstvoeding de manier was om te gaan.

na de eerste nacht in het ziekenhuis met mijn tweeling, was ik al uitgeput.

geboren op 37 weken via keizersnede en met een gewicht van 6lbs3oz en 5lbs6oz, was ik wanhopig om hun kleine lichamen te voeden met mijn “miracle milk”.

ik bracht dagen door in het ziekenhuis met mijn baby ‘ s die permanent aan mijn borsten vasthielden, met vroedvrouwen die me elke vergrendeltechniek onder de zon lieten zien en er tussendoor pompten, zodat er absoluut niets uit kon komen.

mijn lieve kleine baby ‘ s verloren veel gewicht. Mijn kleinste tweeling was nu slechts 5 pond maar de vroedvrouwen vertelde me dat het normaal was. Ik moest ze gewoon mijn borsten blijven geven.De laatste nacht in het ziekenhuis was ik wanhopig, ik had dagen niet geslapen, mijn tepels waren gebarsten en bloedden, de tweeling bleef maar afvallen en ik kon geen druppel pompen.

ik smeekte om hulp. Ik had pijn van de operatie, Ik was uitgeput en mentaal gebroken. Shay, mijn partner en de mooiste vader van mijn tweeling, vroeg de vroedvrouw om ons wat formule te brengen. Hij zat en voedde onze tweeling, terwijl ik mijn ogen sloot en probeerde niet over te geven.

zelfs nadat we het ziekenhuis verlieten, met onze ondergewicht baby ‘ s en enkele dozen pre-made formule, kregen we te horen alleen kleine hoeveelheden bij te vullen maar toch borstvoeding te geven.

mensen bleven me vertellen dat ze zo blij waren dat ik borstvoeding gaf, maar ik had niet het gevoel dat het iets was om te vieren. Het was het enige wat me ervan weerhield om van mijn baby ‘ s te genieten.

I combinatie toegediend gedurende 2 weken voordat ik geen borstvoeding meer kon geven. De druk op mijn geestelijke gezondheid was enorm geworden. Het was me duidelijk dat ik nu alleen maar probeerde borstvoeding te geven om mijn formule te verlichten en schuld te voeden en andere mensen te sussen, niet omdat het eigenlijk het beste was voor mijn baby ‘ s.

zodra ik stopte met borstvoeding en we overschakelden op uitsluitend voeding, bloeide de tweeling absoluut. Ze kregen hun geboortegewicht terug en meer.Borst was niet het beste voor ons, maar omdat het zo hard was gepusht, voelde ik me alsof het mijn plicht was en om iets minder te doen zou me een mislukking maken.

mijn jongens zijn nu 14 maanden en worden gedurende 12 maanden van hun leven gevoed met voeding. Ik voel dat schuldgevoel niet meer omdat mijn jongens gelukkig en gezond zijn en ik weet diep van binnen dat voeding het beste voor hen was.

maar maandenlang had het voeden van de formule ernstige gevolgen voor mijn geestelijke gezondheid.

formule voeden schuld als gevolg van stigma

sinds het krijgen van de tweeling, heb ik me gerealiseerd hoe brutaal opinioned andere mensen zijn over uw ouderschap.

er is een reden waarom zoveel vrouwen zich schuldig voelen aan de formule, dat het aantal keren dat ik door het grote publiek of in groepen mummie ben beschaamd, genoeg zou zijn om iedereen in een spiraal te brengen.

ik heb vreemden me laten vragen waarom ik ze niet “goed” voer of formule-voeding vergelijken met het geven van junkfood aan mijn baby ‘ s elke dag en ik heb veel ruzies gehad met mensen die formule-voeding zien als een cop-out.

nadat ik zo hard had gewerkt om mijn sociale angst te overwinnen, maakte de schaamte die ik voelde toen ik mijn babyvoeding in het openbaar probeerde te voeden, dat ik me opnieuw thuis wilde verbergen.

druk om borstvoeding te geven boven alles

de druk om uitsluitend borstvoeding te geven kwam vanuit alle hoeken. Familie, ziekenhuizen, andere moeders.

om nog maar te zwijgen van het onophoudelijke bombardement van berichten op sociale media over hoe geweldig moedermelk is en het minder waarschijnlijk is dat uw kind een reeks chronische aandoeningen heeft als u borstvoeding geeft.

Hoe kan het dat je geen formule hebt die schuld voedt, als je onophoudelijk verteld wordt dat wat je je baby ‘ s voedt niet goed genoeg is?!

u begint te beseffen dat uw gezondheid en welzijn niet langer belangrijk zijn en eigenlijk voor sommige mensen, zelfs de gezondheid en het welzijn van uw baby is niet eens belangrijk.

zo veel nieuwe moeders worden onder druk gezet om borstvoeding te geven en worden ontmoedigd om de formule te gebruiken (zelfs als aanvulling) ondanks dat het welzijn van de moeder en de baby wordt beïnvloed.

mijn geestelijke gezondheid leed ernstig toen ik aan andere moeders, mijn gezondheidsbezoeker en verschillende vroedvrouwen vertrouwde dat ik alleen voeding wilde geven en in plaats daarvan werd verteld om “gewoon door te gaan”. Ik voelde me zo alleen.

ik voelde me als een mislukking.

dingen die ik heb geleerd sinds het voeden met formule

hoe langer ik met formule voer, hoe minder schuldgevoel ik voelde en hoe meer mijn geestelijke gezondheid verbeterde, vooral toen we overgingen op vaste stoffen en nog meer nu de tweeling ouder is dan een jaar.

maar er zijn nog steeds momenten waarop bepaalde opmerkingen worden gemaakt, die gewoon een beetje prikken en ik weet zeker dat als je een formule voedende moeder bent je waarschijnlijk kunt relateren.

dit is wat ik u wil laten weten:

de gezondheid van uw baby is belangrijker dan uw vermogen om borstvoeding te geven.

uw geestelijke gezondheid is belangrijker dan uw vermogen om borstvoeding te geven.

de band die u heeft met uw baby is niet minder speciaal omdat u voeding geeft.

u verdient evenveel steun voor het voeden van de voeding, omdat het zeker niet de” gemakkelijke manier ” is om uw baby te voeden.

uw baby krijgt veel voedingsstoffen en vitamines uit de formule en het voeden van de formule is niets als het dagelijks geven van junkfood aan uw baby.

u doet niet het absolute minimum. Het wassen, steriliseren en bereiden van de formule kost veel werk.

u doet verdomd goed werk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.