Stop met het normaliseren van Flaky Friends

wat ik leerde over Flaky Friends

zoals de meeste mensen, maakte ik de typische excuses die ik hierboven vermeld.

wanneer iemand mij op het laatste moment consequent zou annuleren, zou ik de persoon bijna altijd het voordeel van de twijfel geven. Ondanks hoeveel pijn het deed of hoe boos Ik was in het moment; Ik zou blijven om de vriendschap na te streven.

ik deed dit voor een lange tijd…tot voor kort.

ik zou er alles aan doen om mensen te bereiken, of het nu van mijn werk is of van bepaalde mensen met wie ik naar de middelbare school ging. Er zou geen weekend voorbij gaan waar ik de olijftak niet verlengde.

In ruil daarvoor ontving ik de iconische:

“ik laat het je weten.”

I discovered that ” I ‘ll let you know” is code for:

“I really don’ t want nor care about going but let me just pacify them for now and when the day comes, I ‘ ll make up a Nep excuse.”

Or

“Maybe I’ ll go but let me just leave it open-ended in the case a better plan comes along.”

dan komt de dag, en ofwel wordt er geen antwoord gegeven, of een grote, dikke “ik kan niet”, op het laatste moment of precies op schema.

toch bleef ik elk weekend vragen. Ik probeerde en probeerde deze halfhartige vriendschappen na te streven.”It doesn’ t hurt to ask, maybe this would be the one time that they would actually come, ” dacht ik, wetende dat ik exact hetzelfde antwoord zou krijgen.

de trieste realiteit is dat het” Ik kan niet ” het echte antwoord was al die tijd. De vriend had het lef niet om het te zeggen.

hoe realiseerde ik me dit?

ik tekende de verschillen met mijn andere niet-schilferige vrienden waarmee ik jarenlang bevriend was of waarmee ik opnieuw contact had.

als ik dezelfde uitnodiging aan hen voorstel, ontvang ik onmiddellijk “ja”, “laten we het doen”, of “ik ben down”, zonder vragen te stellen.

en als ze zeggen “Ik laat het je weten” een specifieke, geldige reden meestal voortgezet.

het was toen dat ik me realiseerde dat die” vrienden ” die voortdurend excuses maken, last minute annuleren, of praten over het maken van plannen, maar nooit doorzetten, en op de een of andere manier nog tijd hebben om hun andere vrienden te zien, dit doen om een eenvoudige, beknopte en brutale reden:

ze willen niet.

hoe moeilijk dat ook is om te accepteren, het is de eerlijke en trieste waarheid.

elke persoon die bij u wil zijn, zal die moeite doen om daar te zijn. Dit geldt voor iedereen: vrienden, vriendjes, vriendinnen, en zelfs familie te.

u hoeft ze niet herhaaldelijk te vragen, ze zullen geen flauwe, transparante excuses verzinnen.

degenen die in uw leven willen zijn, zullen in uw leven zijn. Zonder vragen te stellen.

nu kan ik zeggen dat ik een groep goede vrienden Heb die niet in deze flauwe categorie vallen, en om mensen heen zijn waarvan ik weet dat ze echt bij me willen zijn, is het waard om afscheid te nemen van die flauwe doodlopende relaties waar ik zo wanhopig aan probeerde vast te houden.

toen ik stopte met zoveel energie te steken in vrienden die onze relatie niet echt belangrijk vonden, voelde ik een last van mijn schouders. Ik kreeg ook een ander niveau van vertrouwen, omdat ik niet langer voelde dat mijn waardigheid vertrouwde op hun bedrijf.

dus, de beste manier om met een schilferige vriend om te gaan?

als er geen onderliggende, legitieme reden is voor hun flakiness, dan is er één eenvoudig antwoord:

ze zijn helemaal niet de moeite waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.