Vergeving en gehoorzaamheid

“toen kwam Petrus tot Jezus en vroeg: Heere, hoe vaak zal ik mijn broeder of zuster vergeven, die tegen mij zondigt? Tot zeven keer?’Jezus antwoordde: Ik zeg u, niet zevenmaal, maar zevenenzeventigmaal’ ” (Matt.18:21-22).

vergeving. Als we eerlijk zijn, zijn we niet erg open met het en hebben de neiging om het te houden totdat we er klaar voor zijn, of de dader toont een indicatie van hun wroeging. Sommigen van ons zijn bekend om te zeggen; “Ik bid en vraag God om mij te helpen om te vergeven.”Dat klinkt correct, maar het is niet bijbels. Het feit is, iemand vergeven is een daad van gehoorzaamheid, geen gevoel. Jezus suggereerde niet dat we elkaar vergeven, hij gebood ons dat te doen.

Peter vond zichzelf liefhebbend toen hij dat getal voorstelde. Maar Jezus wilde hem laten zien dat ware vergeving, net als liefde, geen grenzen kent. In dit verslag van de onbarmhartige dienaar liet Jezus zien hoe we moeten vergeven (Matt. 18:21-35).

ik heb het verhaal honderden keren gelezen en nooit begrepen waarom God zou willen dat we deurmatten werden. Immers, als iemand herhaaldelijk verkeerd je, hoe lang voordat je besluit dat je genoeg hebt gehad? Het was nooit logisch voor mij. Maar, als je serieus God zoekt en hem vraagt om je de dwaling van je wegen te laten zien, zal hij dat doen.

enkele jaren geleden deed iemand me pijn. Het individu was berekenend en harteloos. Het zou nog even duren voordat ze mijn vergiffenis vroegen. Als christen wist ik wat ik moest doen, ook al had ik er geen zin in. Ik zei hen dat ik hen vergeven had, en dat het goed was dat we de zaak achter ons hadden gelaten. Het zou echter enige tijd duren voordat ik doorging met acties die mijn woorden bewezen.In dit conflictseizoen leerde God me dat de verleiding om de pijn en woede te herbeleven vaak weer zou opduiken, en ik moest ervoor kiezen om elke keer te vergeven. Ik weet dat dit geen nieuwe openbaring is, maar ik denk niet dat deze waarheid genoeg benadrukt kan worden.

maanden gingen voorbij voordat ik die persoon weer tegenkwam, en onmiddellijk werd mijn hele lichaam gespannen. Mijn wonden waren diep en gerechtvaardigd, dacht ik. Ik hield de aanval vast als een comfortabel gewaad. Alleen wist ik niet dat het vies was. Toen ik dit gedeelte van de Schrift opnieuw overwoog, realiseerde ik me dat ik me gedroeg als een kind, dat betrapt was op het slecht behandelen van zijn jongere broer of zus. Ik wist dat mijn vader verwachtte dat ik zou zeggen dat het me speet, maar ik had niet vergeven vanuit mijn hart (vs.35). En dat is hoe God wil dat we vergeven.

ik heb sindsdien de overtreding overgegeven en vergeving aangeboden die veel meer op Gods bovennatuurlijke liefde lijkt. God behandelt ons niet zoals onze zonden verdienen, noch verwacht hij van ons dat we een verslag bijhouden van hoe anderen ons hebben verwond. Zijn vergeving van onze zonden zou ons moeten dwingen om meer vrijgevig te zijn met vriendelijkheid, barmhartigheid en liefde. Tenslotte, is dat niet hoe we werden overgehaald?

verleg vandaag vergeving. Als je dat doet, zul je Onbelemmerd lopen door de zonde die zo gemakkelijk verstrikt raakt.

Heer, vergeving is zo ‘ n harde daad van het hart. Zo vaak wil ik degenen die me pijn hebben gedaan niet vergeven. In plaats daarvan wil ik de aanval vasthouden. Maar dat is niet jouw manier. Help me 77 keer te vergeven. Herinner me in de momenten dat mijn vlees zwak is en ik niet wil, dat je me zo hebt vergeven. Heer, Ik vraag u om mij te helpen_________ _ vandaag te vergeven. Amen.

door Nydia DiCarali

Nydia woont in New York met haar man van 22 jaar en is de moeder van twee tieners. Daarnaast doceert ze Bijbelstudies voor vrouwen en coördineert ze retraites en conferenties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.