Waarom bloeit mijn Forsythia niet?

de forsythia ‘ s bloeiden later dan normaal dit jaar, soms overlappend met de vroegste seringen–maar ze bloeiden wel. Als de jouwe niet bloeide, hier zijn een aantal dingen om te overwegen:

Meadowlark forsythia is bud-winterhard tot-35F.

mijn buurman Mike ’s forsythia’ s tegenlicht door de zon.

oneigenlijk snoeien

de bloemen voor forsythia worden het jaar voor ze bloeien ingesteld. Dat betekent dat als je je struik te laat in het seizoen snoeit, je het hout afsnijdt waar de bloemen op groeien. Het standaard advies is om forsythia ongeveer twee weken na de bloei te snoeien. Scheer het niet als een heg, maar snij hele takken tot op de grond. Ik snoei mijn forsythia liever in het vroege voorjaar, omdat het een stuk makkelijker is om te zien wat ik moet snoeien. Die takken zullen niet buiten bloeien, maar ik dwing ze binnen voor een beetje vroege lentezon.

te veel schaduw

Forsythia heeft volle zon nodig. Je hebt waarschijnlijk de tag gelezen voordat je het plantte, en het in de volle zon plantte–of wat je dacht dat het de volle zon was. Het kan zijn dat jij het plantte voordat de bomen uitbladerden, en niet wist dat een boom het zou schaduw geven. Misschien plantte je het aan de zonnige kant van het huis, nooit realiserend dat het de hele middag in de schaduw was. Of misschien heb je het echt in de volle zon geplant, maar enkele jaren later zijn er andere bomen en struiken gegroeid en nu schaduw geven. Kijk eens goed naar de locatie van uw forsythia op verschillende tijdstippen gedurende de dag om te bepalen of dit het probleem is.

te veel verwaarlozing

als u uw forsythia een aantal jaren niet snoeit-zoals ik deed-kan het zichzelf beginnen uit te kleuren. Je moet de struik renoveren. Nog meer gedetailleerde aanwijzingen voor het snoeien van forsythia kunt u hier vinden.

Meadowlark forsythia, knophard tot-35F

mijn ‘Meadowlark’ forsythia werd een beetje mager voordat ik de snoeiers er naartoe bracht.

Te koud

het feit dat forsythia bloeit op oud hout is een van de redenen waarom sommige noordelijke tuinders weinig of geen bloei op hun struiken krijgen. Die delicate kleine toppen komen niet altijd door de winter. Ik was blij dat ik dit ontdekte voordat ik de forsythia van mijn jeugd kocht, ‘Lynwood Gold.”Lynwood Gold’ wordt beoordeeld als winterhard tot Zone 4, maar het is alleen bud-winterhard tot Zone 5–in een goed jaar.

Knopharde forsythia ‘s

ik kweek’ Meadowlark’, die vermoedelijk knophard is tot-35F (-37C). (Dat maakt het winterhard naar USDA Zone 3.) Gelukkig heb ik dit niet persoonlijk hoeven te verifiëren. U kunt ook zoeken naar ‘Northern Gold,’ Northern Sun,’ ‘Vermont Sun,’ ‘New Hampshire Gold,’ of ‘Ottawa,’ die allemaal verondersteld te zijn bud-hardy naar USDA Zone 4.

Veldleeuwerik forsythia winterhard in koude klimaten

een goed gekweekte Veldleeuwerik forsythia wordt groot. (Ook een van Mike ‘ s.)

op een dag zou ik al deze toppenharde forsythia naast elkaar willen kweken om te zien wat de verschillen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.